Februar 2021

fri26Feb18:0021:30održati će se onlineBalkanconnection 2.0Svečano otvorenje18:00 - 21:30 Sudetendeutsches Haus, Hochstraße 8, 81669 München

Info

Naš balkanski cvijet

Tim našeg udruženja Hilfe von Mensch zu Mensch čvrsto vjeruje od samog početka daleke 1992. godine da druženje ljudi raznog porijekla i pripadnosti u okviru kulture otvara perspektive i šanse u jednom društvu. 

Dani Balkana potpomažu dijalog kultura i otvaraju nove puteve suživota u svim državama na području Balkanskog poluostrva. Istotako smo zainteresirani da stupimo u dijalog sa stanovnicima Minhena.

Simbol te intenzivne razmjena mišljenja i ideja je naš balkanski cvijet. Svaki list cvijeta pokazuje jednu državnu zastavu i kultura svake zemlje doprinosi kulturnoj živosti i bogatstvu Balkana.
Upravo razlike stvaraju tu opcinjenost Balkanom isto kao zajedništvo kultura kao fascinantno usklađeno šareno jedinstvo

Organizator

Hilfe von Mensch zu Mensch e.V.Mi se zalažemo za principe respekta, tolerancije i otvorenog dijaloga u savremenom globalnom svijetu. Saradnici i članovi našeg udruženja svakodnevnim radom svih proteklih 28 godina doprinosili su i dalje se trude da društvo u kome živimo bude humanije i otvorenije.info@hvmzm.de Landsberger Straße 402, 81241 München

Scroll to Top