Direktorica festivala Balkantage (“Dani Balkana”) Sadija Klepo član je žirija filmskog festivala “Art Without Limit” (“Umjetnost bez ograničenja”) u Prištini

Sadija Klepo / Bosnia & Hercegovina/ Gjermani
Drejtoreshë e Festivalit “Balkantage” në Munich Germany

Anëtare e jurisë në “Art Without Limit International Film Festival”

Sadija Klepo studioi gazetari dhe shkenca politike në Sarajevë / Bosnjë dhe Hercegovinë. Në vitin 1992 ajo erdhi në Gjermani si refugjate me tre fëmijë të vegjël dhe tre muaj më vonë themeloi shoqatën “Hilfe von Mensch zu Mensch eV”, të cilën ajo e ka drejtuar dhe zhvilluar deri më sot (https://www.hvmzm.de) . Së bashku me Dr. Dieter Hüttner ajo krijoi konceptin e Festivalit Ballkanik të Mynihut Balkantage dhe ka qenë duke e zhvilluar festivalin që nga fillimi 14 vjet më parë (https://balkantage.org). Përzgjedhja e filmave për Festivalin e Filmit Ballkanik që janë pjesa e rëndësishme e festivalit është veçanërisht e rëndësishme për të dhe gjatë 14 viteve të fundit ajo është marrë me temën dhe zhvillimin e filmave nga Ballkani. Zonja Klepo ka qenë redaktore në Radio Lora Mynih për zonat e migrimit dhe Ballkanin për gati 20 vjet. Ajo ka marrë disa çmime për angazhimin e saj duke përfshirë Kryqin Federal të Meritës të Republikës Federale të Gjermanisë në shirit (Das Bundesverdienstkreuz der Bundesrepublik Deutschland am Bande im Jahr 2015).